U bent hier

Thuisarts.nl

Thuisarts.nl is dé website waar alle publieks- en patiënteninformatie van het NHG is verzameld. Thuisarts.nl is er voor alle patiënten, gezond of ziek. Maar vooral is Thuisarts.nl bedoeld als ondersteuning van de voorlichting in de huisartsenpraktijk. Sinds de komst van Thuisarts.nl is het aantal telefonische en kortdurende consulten bij de huisarts gedaald is met 12 procent.

Geschreven vanuit de vraag

Patiënten kunnen zelf, of samen met de assistente, de praktijkondersteuner of met u, hun huisarts, aan de slag met informatie over hun probleem of aandoening. Dit kan vóór, tijdens of na het consult. De teksten op Thuisarts.nl zijn geschreven vanuit de vraag (situatie) van de patiënt. Dit maakt ondersteuning bij de uitleg van de dokter nog meer ‘op maat’.

Mijlpalen

Het succes van Thuisarts.nl blijkt uit de vele bezoekers (170.000 per dag, ruim 2,5 miljoen unieke bezoekers per maand) en de positieve reacties en verbetersuggesties die we regelmatig ontvangen. Thuisarts.nl viel ook regelmatig in de prijzen.

De jury van de Digital Communication Awards verkoos Thuisarts.nl tot Beste Content Platform van Europa in 2018 en in datzelfde jaar won Thuisarts.nl twee van de prestigieuze Lovie Awards. Eerder won Thuisarts.nl de Innovatieprijs van Zorgverzekeraars Nederland (ZN) voor ‘goed nieuws in de gezondheidszorg’ (2013), de Health App Award voor beste en meest zinvolle medische app (2015) en de titel 'Populairste Website van het Jaar 2016 in de categorie Gezondheid'.

Infographic Thuisarts.nl 2020

Toekomstplannen

Het NHG werkt continu aan de verbetering en doorontwikkeling van Thuisarts.nl.

  • Er komt meer informatie over medisch-specialistische zorg en over ggz-onderwerpen.
  • Thuisarts.nl breiden we uit met keuzehulpen en meer visuele ondersteuning zoals films en afbeeldingen.
  • Ook wordt in pilots onderzocht hoe Thuisarts.nl doorontwikkeld kan worden. Meer op maat, interactief en via meer kanalen. 

Deze video illustreert de toekomstvisie van Thuisarts.nl.

Herfst 2020 start een pilot met het aanbieden van een Engelstalige versie van Thuisarts.nl. Hiervoor is de website GPinfo.nl opgezet. Binnen deze pilot worden ongeveer 35 medische en niet-medische onderwerpen in het Engels beschikbaar gemaakt. Hiermee doen we kennis en ervaring op over de impact van het meertalig aanbieden van Thuisarts.nl. Als huisarts en NHG-lid kunt u hieraan meehelpen.