U bent hier

Huisarts en Wetenschap

De huisarts die op de hoogte wil blijven van wetenschappelijke ontwikkelingen op zijn vakgebied leest Huisarts en Wetenschap. Dagelijks publiceren we nieuwe artikelen online waarover we onze lezers via de wekelijkse nieuwsbrief informeren. Elke maand valt het papieren tijdschrift op de deurmat. We brengen relevant en state of the art onderzoek, actuele beschouwingen, prikkelende opinies, informatieve interviews en praktijkgerichte casuïstiek en nascholing. Ook richtlijnaanpassingen vindt u in H&W, net als verenigingsnieuws.

Van vitaminebepalingen tot lachgasgebruik in H&W 11

‘Al jaren weten we dat wat in richtlijnen en wetenschappelijke tijdschriften staat, niet vanzelf wordt toegepast in de praktijk’, schrijft hoofdredacteur Ivo Smeele in zijn redactioneel van november. In deze H&W vindt u volop voorbeelden hiervan. Of het nu gaat om vitaminebepalingen, aandacht voor het werk van uw patiënt of neusspray met steroïden. Ivo Smeele vraagt zich af wat huisartsen(praktijken) met die wetenschap doen. ‘Blijf nadenken over de balans tussen richtlijnen en vrijheid, blijheid.’

In dit nummer:

 

En verder: Ouderen stellen en behalen doelen met een zorgplan, EBM leren toepassen door observatie, Opsporen atriumfibrilleren, Ervaringen advance care planning, Consultaties over euthanasie of hulp bij zelfdoding, Pneumothorax na acupunctuur, Colakleurige urine bij een gezonde jongeman, Seksueel misbruik in een gesloten familiesysteem, en nog veel meer. Klik hier voor de pdf.

 Veel leesplezier!

De H&W-redactie